Er Danmark tømt for kristen etik?

kristen etik

Atterdagen har de seneste år været et sted, hvor mange kristne er gået sammen med hinanden og har udtrykt deres religiøse overbevisninger. Mange har kunnet mærke en bevægelse i deres hjerte og blive motiveret til større tro og engagement i kirken. På trods af denne bevægelse, er der mange, der føler, at Danmark ikke længere er et land præget af kristen etik. Kristendommen betyder meget for rigtig mange danskere, men det kan godt være svært at se sig selv som et kristent menneske i disse moderne tider. Hvad betyder egentlig kristen etik i dag?

Hvorfor tror du, at mange danskere føler, at Danmark ikke længere er et kristent land?

Mange synes måske, at det virker som om, at det moderne samfund efterhånden er præget af en negativ holdning til kristne værdier og religion generelt. Det kan være svært at føle sig som en del af en kristen gruppe, når verden omkring en ikke længere er lige så kristen, som den var engang. Du kan ikke bare blive en del af et kristent samfund, fordi du gerne vil det. Derfor er det godt at finde en gruppe, hvor du kan føle dig hjemme. Men hvad kan man så egenligt gøre? Ja det er jo det evige spørgsmål.

Hvad kan kristne gøre for at forny sig?

Et sted, hvor man rigtig kan gøre en forskel er i sin egen familie. Hvis du gerne vil støtte op om de kristne værdier, du finder vigtige, så kan du sagtens starte med det. Hvis du har dine egne børn, kan du give dem en god opvækst, hvor de lærer kristne værdier. Det er vigtigt at give noget videre til næste generation, så de også kan få en god opvækst og selv blive en del af en kristen gruppe. Som mange andre steder, kan du også støtte op om kristne værdier her på siden. På den måde kan du også udbrede de kristne værdier, du finder vigtige.

Skal vi gøre på med vores kristlige værdier og bare gå "all-in" på de moderne tilgange?

Man skal ikke bare give op og gå "all-in" på de moderne tilgange, fordi det er nemt. Der er stadig mange kristne tilbage, som vil gøre noget for at styrke deres kristne værdier. Hvis man ikke gør noget, så hjælper det heller ikke. Man får ikke kun gode ting, bare fordi man ønsker det. Her på siden kan du bidrage til, at danske kristne får det bedre. Hvad er de moderne tilgange egenligt? Jo, det er faktisk nogle ting, som er værd at prøve. Det er altså ikke, fordi de ikke er gode, men fordi de ikke altid passer til vores kristne værdier. Der kan derimod være ting på siden, som passer bedre. Nå men, hvad kan man så gøre, hvis man gerne vil undgå at gå "all-in" på de moderne tilgange? Man kan selvfølgelig bruge denne side som et alternativ, men det kan også være en god ide at tale med sin kirkeleder om, hvad man kan gøre. For eksempel, så kan man gå i kirke hver eneste søndag, hvis man gerne vil undgå de moderne tilgange. Det er en god måde at finde nye venner og øve sig i sit kristne liv. Det er også vigtigt ikke at glemme vennerne. Det kan være hårdt at opretholde sine kristne værdier, hvis alle omkring én er imod dem. Mange kristne føler sig udenfor, når deres venner er nået et andet sted i deres liv end dem. Her kan man måske lige prøve at invitere sine venner i kirke? Vær nu helt ærlig med dig selv, hvor meget det mon har med dig at gøre? Det er nemlig ikke altid andre, som er i vejen for en. Mange kan nok nikke genkendende til de følelser, som man får, når man er gået ned af den forkerte vej. Men de fleste ikke nødvendigvis den måde, man føler sig på, når ens venner ikke længere er sammen med en. Det er en meget almindelig følelse, som mange kristne oplever. Derfor er det vigtigt at snakke med dem omkring en, så man kan finde en løsning, hvor alle er tilfredse. Det er ikke nødvendigvis de andre, der skal ændre holdninger. Det kan være en selv, som skal lære at ændre sit syn på tingene.

Så hvordan kan man bevare sine kristne værdier?

Jo, man skal egentlig bare gøre en indsats. Det er ikke altid nemt at opretholde sine værdier, men tit er det også en svær vej, der giver de bedste resultater. Her på siden kan man også finde forskellige tilbud til at støtte op om sine kristne værdier. Tilbuddene er helt sikkert ting, som kan give en værdifuld oplevelse for den kristne tro. Det er ikke altid en dårlig idé at give nye ting et forsøg. Man kan sagtens styrke den kristne tro i et moderne samfund, også uden at gå "all-in" på de moderne tilgange. Det er selvfølgelig også vigtigt ikke at miste de værdier, som man holder. Du, jeg og alle andre, må og skal gøre noget for at bevare vores værdier. Det kan godt være svært at skulle gøre noget ekstra, når man er en del af et moderne samfund. Man skal virkeligt finde sin egen vej og prøve at ændre den måde, man tænker og håndterer kristne værdier. Det er vigtigt, at man ikke bare giver op. Man skal holde fast i dem.

Konklusion

Man kan slet ikke længere se noget til kristne værdier. Det er det, som de fleste af os tror. Men kristne er ikke væk. De er bare lidt overalt, så det kan være svært at finde dem. Det kan virke som om, at verden er gået over til at tage imod de moderne tilgange. Hvis man er kristen, så kan det være svært at stå udenfor og kigge ind. Derfor er det vigtigt at støtte op om kristne værdier. Det skal ikke være et spørgsmål om, om man skal gå med i den moderne trend, men derimod om, hvad man kan gøre for at bevare sine kristne værdier.

Skriv et svar