Hvem ejer Fortnite?

hvem ejer fortnite?

Fortnite er et af de mest populære spil nogensinde, og millioner af mennesker har spillet det siden det blev lanceret. Det har gjort det til et af de mest indbringende spil på markedet, og mange spekulerer på, hvem der står bag det. Så hvem ejer egentlig Fortnite?

Epic Games Inc. – udviklerne af Fortnite

Epic Games Inc. er et amerikansk softwareudviklingsfirma baseret i Cary, North Carolina, der har skabt mange populære spil som Gears of War-serien og Unreal Tournament-serien. Firmaet blev grundlagt i 1991 af Tim Sweeney, der fortsat fungerer som direktør for virksomheden. Siden da har Epic været involveret i udviklingen af ​​mange store titler som Infinity Blade, Jurassic Park: The Game og Fortnite. Deres seneste projekt, Fortnite Battle Royale, har fået enorm popularitet over hele verden og har allerede tjent hundredvis af millioner dollars.

Tencent – den kinesiske gigant bag Epic Games Inc.

Tencent er en kinesisk tech-gigant baseret i Shenzhen, Kina med over 1 milliard brugere globalt. De driver nogle af de største sociale netværk i Kina såsom QQ og WeChat samt gamingplatformen WeGame. Tencent var den første store investor i Epic Games Inc., da de investerede $ 330 millioner i 2012 for at få en 40% andel af firmaet. I 2018 solgte Sweeney dog yderligere 10% af selskabet til Tencent for $ 1 milliard dollar at bringe deres samlede andel op på 48%. Det betyder altså at Tencent er den største ejer af Epic Games Inc., hvilket giver dem majoritetsbeslutninger om selskabets fremtidige strategi og retning.

Hvad betyder dette for Fortnite?

Mens Tencents øgede andel betyder at de nu kan bestemme hvorvidt selskabet skal lave en del finansielle beslutninger, har disse investeringer endnu ikke haft stor indflydelse på Fortnites design eller gameplay mekanikker. Derfor forventes det at Epic Games Inc.’s nuværende ledelse vil have fuld kontrol over udviklingen af ​​spillet fremadrettet med minimal indblanding fra Tencent’s side; medmindre de foreslår massive strukturelle ændringer til spillene struktur såsom microtransactions eller pay-to-win elementer.
Alt i alt ser det ud til at Fortnites fremtid stadig vil være relativt stabil under ledelsen fra Epic Games Inc., selvom virksomhedens store investor nu er den kinesiske tech-og gaminggigant Tencent Holdings Ltd.. Dette skal dog ikke tages let på; enhver form for ændringer fra denne virksomheds side kan have stor indflydelse på spillenes design samt fremtidige strategier fra Epic’s side; især da alle tidligere investeringer fra dem har resulteret i enorm succes indtil videre!

Skriv et svar