Hvor mange penge har Fortnite tjent? – En dybdegående undersøgelse af Epic Games’ gigantiske succes

Epic Games

Fortnite er det mest populære spil i verden, og det har uden tvivl været en stor økonomisk succes for dets skaber, Epic Games. Spillet har tjent hundredvis af millioner af dollars siden sin lancering tilbage i 2017, og det bliver kun mere og mere populært for hver dag der går. I denne blogpost vil vi se nærmere på de fantastiske summer som Fortnite har genereret siden dens lancering – hvor meget penge har Fortnite faktisk tjent?

Hvordan blev Fortnite så populært?

Fortnite blev først lanceret tilbage i 2017 som et komponent til Epic Games’ Unreal Engine 4-platform. Det var oprindeligt designet som en PvP-kampspil med en post-apokalyptisk tema, men over tid begyndte det at fokusere mere på Battle Royale-genren. Det var dog ikke før 2018 at spillet virkelig begyndte at blive almindeligt kendt og gav Epic Games deres store økonomiske succes. Siden da er spillet steget eksponentielt i popularitet, især grundet de mange marketingkampagner som Epic Games har investeret i.

Hvor meget penge har Fortnite tjent?

Ifølge seneste estimater fra Bloomberg er fortjenesten fra Fortnite nu nået helt op på $3 milliarder! Dette tal omfatter både direkte salg af virtuelle produkter og indirekte in-game transaktioner mellem spillere. Ifølge Bloombergs analyser er der dog flere andre måder hvorpå Epic Games kan have tjent endnu flere penge fra Fortnites store succes:

  • Eksklusive samarbejder: Epic Games har indledt eksklusive samarbejder med flere virksomheder for at promovere deres brand via Fortnite. Eksempler herpå inkluderer Samsungs Galaxy Note 9, Warner Bros., Marvel Studios og endda NFL!
  • Salg af udstyr: Selvom det ikke direkte relaterer sig til spillet, så har man set stor salgsfremgang af merchandise relateret til Fortnite som actionfigurer, sko, hatte osv. Den endelige samlede sum kan dog være betydeligt højere end det ovenstående da man oftest kun ser toppen af isbjerget når det kommer til disse tal – vi ved jo ikke præcist hvor meget penge alle disse eksklusive samarbejder helt præcist bidrager med!

“Fortnites enorme økonomiske succes skyldes en innovativ businessmodel baseret på direkte salg af virtuelle produkter sammen med fremragende markedsføringseffekter” – Bloomberg Analysts

Konklusion

Vi kan altså se at selvom det var svært at estimere præcist hvor mange penge som fortjenesten fra Fortnite rent faktisk er noget tyder på at den beløber sig til et trecifret millionbeløb! Og selvom der stadig er muligheder for videreudvikling omkring Epic Game’s innovative businessmodel siger de seneste rapporter dog at det ser ud som om firmaet allerede nu befinder sig godt ovenpå sin rejse mod yderligere finansiel succes!

Skriv et svar