Hvor meget fylder Fortnite på PC?

Fortnite

Fortnite har taget verden med storm og er i dag et af de mest populære spil på både konsol og PC. Men hvor stor en andel af det samlede PC gaming marked har det? Og hvordan ser udviklingen for Fortnite ud? Vi undersøger her, hvor meget fylder Fortnite på PC.

Det globale PC gaming marked

PC gaming er stadig et af de største segmenter inden for spilindustrien. I 2019 voksede salget af hardware, software og services til det globale PC gaming marked med hele 11%, ifølge analysefirmaet Newzoo. Det gjorde det til et af de hurtigst voksende markeder inden for spilindustrien, trods konkurrencen fra mobil- og konsollandskabet. Billede af pc gaming

Den dominerende platform: Steam

Det globale PC gaming marked drives primært af Steam, som er den største digitale distributør og platform til spiludgivelser. Ifølge statistikker fra Steam ligger antallet af aktive brugere mellem 20-30 millioner om dagen, så der er ingen tvivl om at Steam er den foretrukne platform for mange PC gamers verden over.

Hvordan fylder Fortnite på pc?

Fortnite har siden sin lancering vundet enorm popularitet blandt både casual og hardcore gamers verden over – også selvom det er gratis at downloade og spille på enhver platform. Men selvom Fortnite har taget verden med storm, så betyder dette naturligvis ikke at alle gamers har valgt at downloade det – eller spille det ofte – på deres pc’er. Så hvor meget fylder Fortnite egentlig på pc? Ifølge statistikker fra Steam viser antallet af aktive Fortnite-spillere sig at ligge relativt stabilt mellem 250-500 tusinde dagligt – altså ca 1-2% af de samlede aktive brugere på Steam pr dag (i øjeblikket ca 20-30 millioner). Det betyder altsammen at selvom Fortnite har en enorm fanbase rundt om i verden, så fylder det i øjeblikket relativt lidt på den samlede del af pc gaming markedet som drives via Steam’s platform.

Den positive trend

Selvom andelen endnu ikke er enorm høj, så ser vi dog en positiv trend for Fortnites popularitet blandt pc gamers: Antallet af aktive brugere stiger jævnt over tid, som du kan se herunder:

  • Januar 2018: Ca 100 tusind aktive brugere pr dag
  • Februar 2018: Ca 200 tusind aktive brugere pr dag
  • Marts 2018: Ca 300 tusind aktive brugere pr dag
  • April 2018: Ca 400 tusind aktive brugere pr dag

Konklusion

Som du kan se fra ovenstående tal ser vi en positiv tendens for Fortnites popularitet blandt pc gamers; antallet af aktive brugere øges jævnt over tid – men andelen udgør stadig relativ lidt set i lyset af hele den globale pc gaming scene. Dette skyldes naturligvis banebrydende teknologi som Battle Royale genre’en bringer til branchen, sammenhold med en let adgang til download og gratis gameplay – alt sammen ingredienser der skaber succes for et online multiplayer spil som fortnite.

Skriv et svar